Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2020 08:37 - 10 нефункционални системи, които понастоящем управляват нашия свят, и как да се освободим от тях
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 2040 Коментари: 2 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Докато преминаваме през тази парадигма на Прехода, ние започваме да се освобождаваме от много от нашите стари системи. Точно както гъсеницата се обвива със своя пашкул, за да се трансформира, така и ние – живеещите на тази планета, се намираме точно насред подобна трансформация. Нека накратко разгледаме основните индустриално базирани системи, които ще трябва да бъдат променени в процеса на нашето напредване.

1. Образование

Индустриално базираните образователни системи, предназначени да създават покорни работници – индоктринирани с ограничени вярвания относно света и изучаващи безполезна и остаряла информация, са скучни на децата ни. Сега, когато можем да получим мигновен достъп до необходимата ни информация с няколко натискания на клавишите, училищната система се превръща в отживелица. Учителите полагат неимоверни усилия, за да я карат да работи. Вместо да се противопоставяме на тази промяна, можем да започнем да учим децата си да откриват и следват своята страст и таланти и да им позволим да ги следват с ентусиазъм, който ще ги превърне в господари на живота.

Възможни решения: Академията "Khan", образователната система TED, домашното обучение.

2. Селско стопанство / хранителни продукти

Генно модифицираните организми (ГМО) трябва незабавно да бъдат изключени от нашите хранителни продукти. В дълготраен план те оказват негативно въздействие върху здравето на човечеството и върху естествените екосистеми на планетата. Посредством пестицидите, преработените храни и ГМО семената, в храната ни проникват химикали, като много често крайният потребител (ВИЕ!) дори не знае какво точно вкарва в тялото си. Същото се отнася и до флуорида във водата, както и до всички химикали в козметичната индустрия. Това трябва да бъде прекратено незабавно и хората трябва да се самообразоват относно правилното хранене, така че да могат да поддържат тялото си здраво и в необходимото pH равновесие.

Възможни решения: да се образовате относно храненето и алкалното / pH равновесие на тялото си; да се информирате относно съществуващите естествени лекове за всички болести; да правите съзнателни избори и да поемете пълна отговорност за собственото си здраве.

3. Медицина / фармацевтика

Това е още една сфера, в която сме били неимоверно заблуждавани и относно която хората е трябвало да се самообразоват, за да бъдат вярно информирани. Вместо да отправяме нападки по адрес на естествените медицински лекове, трябва да разберем, че много от така наречените чудотворни лекарства, които фармацевтичната индустрия се опитва да ни пробутва, са просто опити да се копират естествените лекове по синтетичен път, така че да могат да бъдат патентовани и продавани срещу печалба от една печелеща милиарди долари индустрия. Конвенционалната западна медицина изглежда няма разбиране за връзката между храненето, диетата, емоционалното благосъстояние и физическите симптоми, от които страдат пациентите.

Възможни решения: да се самообразовате, така че да си възвърнете личната сила; да възприемете холистичен подход към здравето си чрез съзнателен избор на храната си, ежедневни физически упражнения, използване на естествени лекове и задълбочаване на разбирането ви относно връзката между тялото, ума и духа.

4. Финанси / банкова система

Вече сме били свидетели на множество пропуквания във фасадата на тази система. Предстоят още много такива, тъй като нашата основаваща се на дълга икономическа система наближава края на съществуването си. Вярвам, че ще се наложи да се прибегне до масово опрощаване на дълговете, за да се отслаби хватката на тази загиваща система, която понастоящем задушава твърде много хора и нации. Ще имаме нужда също така от нова валутна система, гарантирана с ценни метали, която не е контролирана от шепа елитарни фамилии или групи, а по-скоро съществува, за да подкрепя хората на планетата. Трябва да позволим появата на креативни решения, които да облагодетелстват цялото човечество, а не само избраната група на елита.

Възможни решения: преминаване към валутна система, гарантирана с ценни метали; микро кредитиране; бартер.

5. Околна среда

Нашите глобални природни ресурси са изложени на риск, поради начина, по който ги използваме. Вместо да изграждаме свят на основата на възобновяеми системи в рамките на природата, ние бавно източваме живота на планетата, унищожавайки горите и използвайки изкопаеми горива, които замърсяват въздуха, който дишамe, наред с други неща. Ние вече разполагаме със знанието за начините за получаване на свободната енергия. Вместо да потискаме тези технологии, трябва да позволим тяхното споделяне и въвеждане.

Възможни решения: използване на слънчева и вятърна енергия; използване на свързани със свободната енергия решения, които са били потискани досега.

6. Законодателство

Нашата законодателна система е в най-добрия случай нефункционираща, но нещо повече – тя е вредна за човечеството. Повечето страни са създали система, основаваща се на морското право или на корпоративното право, което е позволило на системата да излезе от контрол, вместо да се следва общото право или конституционното право, което в най-голяма степен защитава интересите на хората. Системата се самоподхранва за сметка на хората, със закони, които възпрепятстват правосъдието. Тази сфера се нуждае от основно преразглеждане.

Възможни решения: прокурорите, съдиите, полицаите и следователите да се държат отговорни за всички свои грешки, така че да понасят наказания и лишаване от свобода в случаите, когато не са си свършили добре работата или са укрили доказателства или свидетелства в ущърб на други човешки същества.

7. Правителството

В правителствата ни се шири корупция и измама. Имаме нужда от пълна прозрачност, за да отстраним онези политици, които вземат решения, несъобразени с интересите на своите избиратели. Трябва да престанем да се преструваме, че имаме възможност за реален политически избор, и да разобличим хората в сянка, които реално контролират политиците, за щетите, които са нанесли на човечеството.

Възможни решения: предложеният от Харви Франсис Барнард "Закон за национална икономическа сигурност и възстановяване" (NASARA)

8. Религия

Ставаме свидетели на огромен разпад на религиозния контрол, под който сме се намирали в продължение на векове. Ще излязат на светло много от заблудите и лъжите, в които са ни държали официалните ни религии. Индивидите започват да се пробуждат за своя истински вътрешен дух и за своята свързаност с всичко, което е. Повече не е нужно вярванията ни да бъдат филтрирани посредством измислени от хора ритуали и интерпретации, а вместо това можем да се научим да се доверяваме на собствената си интуиция и да откриваме кое е правилно и добро за нас, като навлизаме в самите себе си и се допитваме до сърцето си.

Възможни решения: духовна еволюция, при която индивидите откриват собствената си вътрешна сила; развиване и проявяване на любовта като универсална форма на духовна свързаност.

9. Медиите

Оръжието на пропагандата започва да се разкрива. През 1983 година 90% от медиите са били собственост на 50 компании. През 2011 година 90% от тях са собственост на само 6 компании. Информацията, с която ни захранват посредством тази система, е основана на страха и има за цел да внуши на масите определени ограничаващи системи от вярвания посредством телевизионната, филмовата, печатната и музикалната индустрия. Нараства броят на алтернативните медийни канали, тъй като хората търсят истината и искат да разберат нещата, като ги погледнат от различни гледни точки, а не само от една единствена ограничена перспектива.

Възможни решения: свободна преса; алтернативни източници на новини, в които е на почит истинската разследваща журналистика.

10. Бизнесът

Има много свидетелства, доказващи нефункционалността на тази система, тъй като основните корпорации са затънали в скандали и кризи. Големите компании, които напълно пренебрегват негативното въздействие, което оказват на хората и планетата, повече няма да бъдат толерирани. Потребителите започват да се замислят къде харчат парите си. Пълната прозрачност им дава възможност да направят информиран избор. Компаниите, които отчитат това, ще успеят в дългосрочен план; онези, които не го правят, просто няма да просъществуват в бъдеще. Потребителите стават информирани, ангажирани и отговорни за здравето си и планетата, и имат способността да ги спрат.

Възможни решения: компаниите да се фокусират върху три цели – добруването на хората, добруването на планетата и на последно място върху печалбата; предприемачество, насочено към социално добруване и опазване на околната среда.

*

Всички наши стари системи са основани на страх и са нежизнеспособни. Ние ставаме свидетели на едно масово глобално пробуждане. Няма значение от какъв ъгъл подхождаме към това, тъй като всички пътища водят до едно и също: до едно по-дълбоко осъзнаване на това кои сме и как работи светът.

Всичко е енергия и всички ние сме едно.

Ние сме вечни духовни същества, съпреживяващи опит като хора на тази планета, и всички ние сме уникални изражения на един огромен енергиен Източник. Всички ние сме свързани помежду си и взаимно си влияем чрез своите действия.

Време е за прозрачност и за пълно разкриване на истината за нашия произход. Историческите ни книги са били изопачавани и манипулирани, за да ни попречат да достигнем истинския си потенциал. Това време вече е отминало и независимо по какъв път ще поеме човек, това ще бъде едно пътуване назад към това пълно разбиране, към едно по-високо ниво на осъзнатост или съзнание.

Ние притежаваме далеч по-голям потенциал, отколкото осъзнаваме. Ние не сме сами в тази Вселена – съществуват добронамерени галактически същества, които бдят над нас и са готови да ни помогнат в нашия преход към по-високо ниво на съзнание.

Когато за първи път попаднете на информация, която е в пълно противоречие с онова, в което сте вярвали до този момент, първата ви реакция е да я отречете – "това просто не може да е вярно" – и да се опитате отчаяно да се държите за реалността такава, каквато сте я възприемали до този момент. Но веднъж щом вратата се е отворила, светлината започва да се промъква през нея. Когато започнете да задавате въпроси и да откривате истината, може първоначално страшно да се разгневите заради всички лъжи и предателства, за които ще научите. Системите, в които сте вярвали, в името на които сте се сражавали, в които сте били активни участници, се оказват основани на лъжи. Откриването на противоречията може да ви накара да се почувствате некомфортно.

Щом започнете да свиквате с истината, обаче, у вас ще настъпи известно приемане и желание да излезете от матрицата. Разбирайки, че повече не е нужно да продължавате да бъдете част от тази система, вие ще възвърнете силата си. Вие имате избор относно това как да реагирате. Когато достигнете до момента, в който сте способни да простите на извършителите на злодеянията срещу човечеството и започнете да се фокусирате не върху проблемите, а върху намирането на решения за тях, тогава вие – и светът – започвате да еволюирате.

Време е всеки един човек на тази планета да си възвърне силата.

Вече е време да разберем, че светът не е такъв, какъвто са ни учили, че е. Време е също така да поемем контрола над собствения си живот. Време е да се освободим от манталитета си на жертва и да се превърнем в победители. Всички ние сме научили уроците си и вече е време да се превърнем в най-добрата версия на самите себе си. Само вие можете да направите това. И колективно… ние можем да трансформираме света!

 

 

Карин Воло

Превод: Мария Казакова


https://virtualobitel.alle.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D0%BC/10-%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D1%89%D0%B5%D0%BC-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82/?fbclid=IwAR0yLpIUYgNoArh-a_HA459vKUkq-cbB0yi_Fm0dEHd30hn_nvmX_iB1rEc




Гласувай:
20



1. apostapostoloff - Големи, ама много големи
27.09.2020 09:29
нелепици и глупотевини!
цитирай
2. harisons - нелепици и глупотевини! За та...
27.09.2020 09:33
apostapostoloff написа:
нелепици и глупотевини!

За такива като теб - стой си в блатото и си цамбуркай на плиткото, там ти е мястото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 831984
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031