Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 13:09 - ПАРТИИ - ПУДЕЛИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 4004 Коментари: 0 Гласове:
34

Последна промяна: 24.06.2013 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Новоизбраният лидер на ДСБ отхвърли категорично протегнатата за сътрудничество от ГЕРБ ръка, забравяйки напълно световната максима, че политиката е изкуство на възможностите. Забрави и стандартната за подобни случаи тактическа фраза: “Отворени сме за сътрудничество, но ще преценяваме според приоритетитте”,  отстъпвайки я щедро на разположение на БСП да се разпростира с нейна помощ, заемайки обширно пространство от политическата палитра.  Така той показа недвусмислено, че ще продължи да следва традиционната за БСП политическа стратегия на вербално и медийно дискредитиране на конкуренцията като единствен начин за домогване до властта. Което значи, че прескачане на  услужливо снижаваният от ГЕРБ на 3% праг за влизане в парламента, едва ли ще е по силите му.

От което следва, че всичко, с което ще се занимава ДСБ оттук нататък, ще продължи да  преповтаря слоганите, които БСП е изфабрикувала и със съдействието на ДС и КГБ услужливо предоставя за ширпотреба и най-вече този от тях, че е “отвратително” да те управляват бивши комунисти, което за модерна и преобразена партия като БСП е крайно неприемливо по две причини: Първо, защото БСП не са бивши, а настоящи комунисти, и второ, защото олигархията се отплаща щедро, когато делата й се приписват на политически опонент.

Като се вземе предвид, че преобладаващата част от медиите се държат основно от възпитаници на ДС и КГБ, (които не са на особена почит в ДСБ), може да се прогнозира с голяма достоверност, че досегашната специализация в оплюването на ГЕРБ ще бъде поделена така, че вербалният й дял ще бъде безстрашно поет от ДСБ, а БСП ще продължи да прилага медийния й дял, за да използва вербалните си изяви за изграждане на привлекателен имидж и отвличане на вниманието от  тясното си сътрудничество с олигархията чрез приписването му на ГЕРБ.

За да помогне на дясното политическо пространство, ГЕРБ не трябва да облекчава законодателно влизането на ДСБ в парламента, а да иска вдигането му както в Турция и други страни на 10%.  Защото дребни партийки като ДСБ, подобно на Атака и ДПС, са необратимо дресирани да служат на БСП в ролята на пуделче за облайване на опонента, което освобождава БСП от нелицеприятни изяви и разширява възможностите й да заблуждава обществото за намеренията и способностите си, заемайки по този начин не само ляво, но и голяма част от дясното политическо пространство.

Самата идея за партии-пудели е стара поне колкото Третото българско царство и от тогава насам се е доказала като незаменимо средство за прокарване на руски интереси у нас чрез атакуване на всяка влиятелна партия, дистанцираща се от Русия. Традицията в тази практика е толкова изпипана, че е станало правило някогашни мощни партии, имали дързостта да противодействат на руските амбиции, впоследствие да се борят за оцеляване в ролята на пуделче на някоя проруска партия за облайване на нейн силен опонент. Идеята за безкомпромисното облайване на опонента е
пародия и ехидна подигравка  с дейците на националното ни освобождение, които заложиха главите си, за да сменят отоманската власт с българска, а партиите - пудели от своя страна манифестират заложената им идея, че  българските управляващи трябва да третираме като отомански.  Неслучайно са "безкомпромисни" не срещу практики или твърдения, а срещу хора и партии. Неслучайно дежурната им идея е, че се нуждаем от освобождение. Неслучайно бягат от думите на Левски, който обобщава мнението на огромната част от дейците на национално-освободителното ни движение: "Който ни освободи, той ще ни пороби".

Като се вземе предвид и това, че реформираната идея на БСП се състои в това да се съберат под един покрив комунизъм с капитализъм, за да могат капиталистите на дело да се развиват според комунистическите стандарти за див капитализъм и правене на бизнес, и в същото време на думи да защитават  наемните работници и обществото от собствените си безобразия, ясно е, че с партийки като ДСБ, играещи пуделчето на БСП, скоро дясно политическо пространство в България няма да има. Защото няма да има и пространство за политика. Освен в кабинетите на олигарсите. Където ще има пространство и за пуделчетата, стига да  лаят по бившите комунисти, които настоящите комунисти им посочат. ... 



Тагове:   ДСБ,


Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092553
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031