Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 12:19 - Ключът на Цветан Василев към закона Магнитски
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2039 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Книгите за посетителите в сградата на централния офис на КТБ, които бяха предоставени от самият Василев и разпространение през медиите в средата на май 2015-та г. дават отговор на въпроса, който никой "не забелязва". Ето откъс от представянето им, от една "българска медия" щедро спонсорирана от известна американска фондация, където са приложени и стотиците страници на списъците с посетителите:

"
Сред тези, чиито имена се срещат в тетрадката, придружени от дата и час на влизане и излизане, са тогавашният председател на парламентарната бюджетна комисия от ДПС Йордан Цонев, председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, депутатът от БСП Явор Куюмджиев, днешният деец на АБВ Румен Петков, бившият лидер на ДСБ Иван Костов, бизнесменът Веселин Марешки, издателят Петьо Блъсков, енергийният бос Богомил Манчев, бившият шеф на борда на "Български енергиен холдинг" Георги Христозов."

Именно споменатите енергийни босове и бяха причината да се интересувам и детайлно да изследвам въпросните тетрадки и списъци още преди две години и даже тук имам публикации свързани с някои от тях, но сега не това е важното.
В публикацията на "българската медия" има изредени още много имена, но липсва най-интересното от всички. И сега ще ви го покажа (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Видяхте ли? Името, само фамилията, на човека, който води групичка при Василев в 10:30 часа, на 10-ти септември 2013-та г. Нито една "българска медия" нито тогава, нито сега "не е видяла" това име!!!

Законът Магнитски е приет от Конгреса на САЩ в края на 2012-та г., за да въведе санкции и ограничения на руски правоимащи, причастни към смъртта на адвокат Сергей Магнитски, през 2009-та г.

В началото на 2015-та г. в Сената на САЩ е внесено разширение на този закон, за да обхване и се отнася не само за руски граждани и не само по случая Магнитски, но за всякакви случаи за нарушаване на човешки права, където и да било по света.

В средата на 2015-та г. Цветан Василев пуска списъците с посетителите.

В края на 2015-та г.
Global Magnitsky Human Rights Accountability Act (разширението на закона Магнитски) е приет от Сената.

След по-малко от две години адвокатите на Цветан Василев обявяват, че той ще търси защита по смисълът на този закон. Няма да е пресилено да се каже, че това е шок за много и много власни хора у нас?

Защо ви разказвам всичко тава? Направи ми впечатление групичката, която сега се опитва да героизира банкера Василев. Същите безделници, които винаги и всичко знаят, тъпчат се от фондации и винаги са на страната на "добрите и правилните".

Според мен в схемата с умишления фалит на КТБ няма добри и лоши. Всички са в кюпа. Сега е важно, коя от двете страни ще извади по-силен коз? Василев май определено води, ако не с една то поне с половин точка?

Георги Котев



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9818978
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031